Pin It

Volksbuurten in Leerdam West

In Leerdam is nog weinig over van de oude volksbuurten zoals die vroeger overal te vinden waren. In Leerdam West vind je er nog wat van, ook al is het verval duidelijk te zien. Oorspronkelijk was de wijk opgezet om te voorzien in woningen voor de arbeiders van de glasfabriek. Binnen een termijn van een jaar of drie zullen deze typische volksbuurten gesloopt zijn.

Om daar nog iets van te bewaren wilde ik de huidige toestand in beeld brengen, de verhuizing van de laatste bewoners, de sloop en de bouw van de nieuwe woningen. De eerste fase, de huidige toestand, betreft de Schoolstraat.

 

Schoolstraat-001.jpgSchoolstraat-002-856.jpgSchoolstraat-010.jpgSchoolstraat-015-858.jpgSchoolstraat-017.jpgSchoolstraat-021.jpgSchoolstraat-023.jpgSchoolstraat-036.jpgSchoolstraat-039.jpgSchoolstraat-042.jpg

This entry was posted in Architectuur, Bouwen, Documentaire, Zonder categorie. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

One Comment

  1. Posted 06/11/2012 at 12:38 by Joost van Pagee | Permalink

    hoi Wicek

    Mooi foto’s van Leerdam West. Ik ben op dit moment bezig met het bedenken van een theaterproject in West, samen met Kalki Zweije. We gaan een voorstelling over West maken met bewoners samen en deze in mei 2013 uitvoeren. De wijk zelf wordt het decor en locatie. De beelden die jij genomen hebt, spreken ons aan. Wij zijn de wijk aan het verkennen via de brandgangen en steegjes en herkennen daardoor je beelden. Heb je er nog meer gemaakt dan zichtbaar op de site? Wat is jou beeld van deze wijk?

    Hoor graag van je,

    Groet Joost van Pagée

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>