Pin It

Antelope Canyon

 

Antelope Canyon; voor fotografen een plek waar je geweest moet zijn. Het internet staat dan ook vol met plaatjes van deze zg. ‘slot canyon’. Een slot canyon is eerder een scheur in de aardkorst dan een ravijn. Het is er dan ook heel erg donker en smal. In de zomer is er eigenlijk alleen wat licht zo rond een uur of 12.00-13.00. Maar dan gaat er dan ook heel bijzonders gebeuren. De kleuren en structuren die je dan te zien krijgt zijn van een adembenemende schoonheid en heel erg bijzonder.

Wat voor mij een beetje afbreuk deed aan de beleving, was de drukte en de commercie. Logisch dat de indianen dit exploiteren en er wat mee proberen te verdienen, maar enigszins ontgoochelend was het toch wel. Stel je je daarop in en focus je je op het natuurschoon, is en blijft het een ervaring die absoluut de moeite waard is. Met of zonder camera.

Beetje techniek; met statief en groothoek objectief. Steeds een belichtingstrapje gemaakt van drie stuks met 1 stop verschil en in de nabewerking de beelden samengevoegd. Beter was geweest nauwkeuriger te belichten op de hooglichten en schaduwen, zodat het bereik wat groter was geweest. Praktisch gezien was dat onmogelijk door de tijdsdruk (er zitten opnamen tussen van 30 seconden), ondanks dat ik de ‘fotografentour’ had genomen.

 

 

US trip-050-544.jpgUS trip-067HDR.jpgUS trip-070HDR.jpgUS trip-076_HDR-555.jpgUS trip-094_HDR-556.jpgUS trip-115HDR-558.jpgUS trip-121HDR.jpgUS trip-145HDR.jpgUS trip-160HDR.jpgUS trip-208HDR.jpg

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>