Pin It

Workshops

Workshop / cursus basis digitale fotografie

Beter fotograferen

Kort na aanschaf van zo’n mooie digitale camera blijkt vaak dat, ondanks al die opties, de foto’s het nét niet zijn. En dan vraag je je af waar dat toch in zou kunnen zitten. Soms zie je door de bomen het bos niet meer met al die instellingen en knopjes en is de automatische stand de enige optie. Maar dan haal je lang niet alles uit de camera en beperkt het bovendien je eigen creativiteit.

Om dat te doorbreken is deze workshop een mooi begin! Want fotograferen wordt zo oneindig veel leuker wanneer je merkt dat slechts je eigen creativiteit de grens is en je veel meer controle hebt over het eindresultaat.

Theorie en praktijk van het fotograferen

We gaan aan de slag met de uitleg van een aantal begrippen en de werking van de camera. Enige theoretische kennis is namelijk vereist om ze later effectief te kunnen toepassen in de praktijk. Omdat ‘doen’ meer werkt dan alleen maar luisteren, wordt iedereen veelvuldig aan het werk gezet met de eigen camera. De theorie wordt netjes via een smartboard gepresenteerd en aan de hand van illustraties, foto’s en filmpjes verder uitgelegd.

De tweede helft van de dag gaan we er op uit in de directe omgeving en gaat iedereen door middel van opdrachtjes en onder begeleiding experimenteren. Aan het einde van de dag gaan we weer op het smartbord bekijken wat de resultaten zijn geworden.

Inhoud van de workshop

 • Diafragma
 • Sluitertijd
 • ISO waarde
 • Witbalans
 • Belichting meten
 • Scherptediepte
 • Contrastbeheersing
 • Onderwerpkeuze en compositie

Voor wie is de workshop bestemd?

Voor iedereen die meer wil dan alleen de automatische stand van de camera gebruiken en daardoor betere foto’s wil maken, die meer recht doen aan de eigen creativiteit. Dit alles wordt gegoten in een mix van wat theorie en veel praktijk, waardoor het rendement van deze dag optimaal is.

Daarnaast bezit je een digitale camera waarbij je diafragma en sluitertijd onafhankelijk van elkaar en handmatig kan instellen.

De groepsgrootte is minimaal drie en maximaal tien personen.

Wat moet je meenemen

 • Je camera…
 • Volledig opgeladen batterij
 • Geheugenkaartje
 • Handleiding van de camera
 • Kabeltje (USB) om de camera op een PC aan te sluiten

Locatie en tijden

De (groeps)workshop wordt altijd op een zaterdag gehouden in een mooie lesruimte in Schoonrewoerd, Dorpsstraat 45a (zie voor locatie onderaan) en duurt van 09.30 tot maximaal 17.00. Vanaf 09.00 is de ontvangst. Parkeren is gratis en in ruime mate aanwezig. Koffie/thee/water wordt de hele dag geserveerd en een uitgebreide lunch wordt aangeboden.

Data

Bij voldoende belangstelling zal een nieuwe datum vastgesteld worden, dus stuur in dat geval even een berichtje aan mij.

Kosten

€ 125,- per persoon, inclusief digitale syllabus om een en ander later nog eens rustig  terug te kijken.

Individuele workshop!

Bovenstaande workshop is ook individueel te boeken tot maximaal twee personen. Het voordeel is dat het programma zeer flexibel is en het volledig afgestemd kan worden op je eigen wensen. Daarnaast heb je de volledige aandacht en is er daardoor een maximaal rendement te behalen in het leerproces.

In overleg worden tijd, locatie en inhoud afgesproken.
De kosten bedragen € 500,- per dag en bij een tweede persoon bedragen de totale kosten € 750,-.

Inschrijving

Inschrijven doe je door middel van het sturen van een e-mail met daarin de vermelding van de datum van de workshop en je naam, waarna ik je een bevestiging stuur met de betalingsgegevens.

Voorwaarden workshop

Klik hier voor de voorwaarden.

Meer weten?

Mail of bel me gerust voor alle vragen die je nog hebt.