Pin It

Workshop fotografie

Beweging

Tijdens het praktische gedeelte van de workshop heb ik de opdracht gegeven bewegende onderwerpen te fotograferen. Ieder op zijn eigen manier met de theorie van de ochtend in het achterhoofd. De vragen en overwegingen hierbij kunnen zijn:

  • Wil ik het onderwerp scherp?
  • Wil ik juist de beweging benadrukken door het onderwerp (bewegings)onscherp te laten zijn?
  • Red ik het met mijn snelste sluitertijd bij de gegeven ISO-waarde en diafragma?
  • Zo niet, welke van de bovenste twee van de belichtingsdriehoek ga ik dan aanpassen?

De beweging van de dame op de fiets versterkt door een langere sluitertijd (en uit te zoomen).

 

Lichtmeting

Een andere opdracht was het maken van portretfoto’s van elkaar bij het bestaande licht. Rekening houdend met achtergronden en het sterke contrast vanwege het zonlicht. Bij onderstaande foto heb ik een puntmeting op het gezicht gedaan en dat als basis laten zijn voor de belichtingsinstellingen. Had ik dat niet gedaan, dan was haar gezicht sterk overbelicht geweest door de erg donkere achtergrond.

Puntmeting op het gezicht

Door het licht te meten op een deel van het gezicht, wordt het gezicht correct belicht en verdwijnt de achtergrond, waardoor het beeld meer gaat spreken.

This entry was posted in Fotograferen, Portret, Zonder categorie. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>