Pin It

Licht op de Linie

Dit weekend was er in de buurt extra aandacht voor de Hollandse Waterlinie zoals die zo’n 200 jaar geleden bedacht was. Je vindt er nog monumenten van vanuit Noord-Holland tot aan de Biesbosch in de vorm van forten en bunkers.

Om kwade geesten af te weren werden er grote delen van het land onder water gezet en beveiligd middels die bunkers, kazematten en forten. Mooi om te bekijken en gelukkig dat alles nu onder monumentenzorg valt.

Zaterdagavond werd er bv. langs de A2 een voorstelling gehouden waarbij men dmv laserlicht het publiek enigszins kon laten ervaren hoe het er (een beetje) uitziet wanneer iets onder water gezet wordt. Dit alles werd dan muzikaal omlijst door René Berman, cellist van het Gelders Orkest, die de suites van Bach ten gehore bracht.

Ook op verzoek van de lokale krant hier wat foto’s van gemaakt. Het was erg druk en het voordeel voor het fotograferen voor een krant is dat je (bijna) overal mag komen. Ook met parkeren is dat fijn… waarvoor nog dank aan de verkeersregelaarster. Als wederdienst had ik mijn auto verkeerd geparkeerd… excuus nog daarvoor.

Overigens voor wie het gebied niet kent; er is daar het middenstuk uit een bunker gezaagd en daar kijk je dan doorheen naar de cellist, die op een steiger omgeven door water zit.

Technisch; alles op handmatig en op statief, contrast tussen cellist en omgeving was te groot om hem goed in beeld te krijgen. Achteraf gezien had ik hem apart moeten meten/belichten en de beelden moeten samenvoegen voor een wat evenwichtiger belichting.

_WLN6802.jpg_WLN6823-563.jpg_WLN6838.jpg

This entry was posted in Evenement, Nachtopname, Zonder categorie. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>