Pin It

25 jaar blues festival Leerdam

Helaas voor de 25e en laatste keer werd in ‘Het Dak’ te Leerdam het bluesfestival georganiseerd. Om de een of andere duistere reden lopen de bezoekersaantallen de laatste jaren zodanig veel terug, dat het niet meer op te brengen is voor de organisatoren. Jammer, want het is iedere keer een feest om de verschillende bands en artiesten op te zien treden. Daarbij is de sfeer ook altijd prima. Zo verdwijnt er na jaren weer een cultureel hoogstandje in Leerdam.

In tegenstelling tot Culemborg Blues is Leerdam Blues volledig uit eigen middelen georganiseerd, dus zonder steun van bv. de gemeente of de plaatselijke Horeca en alleen dat is al een bijzonderheid op zich.

Doorstart?

Toch is er nog enige hoop, want ik vernam van één van de organisatoren dat er volgend jaar in een afgeslankte en andere vorm wellicht een alternatief georganiseerd zal gaan worden. Laten we hopen dat dit van de grond komt en we weer een Blues evenement in Leerdam hebben!

De foto’s:

 

c11-Blues Bones-013.jpgc13-Rootbag 16.jpgc16-Belgian Blues Express 21.jpgc16-Spider and the Fly 3.jpgc17-Homesick-Louisiana Men-005.jpgc33-Spider and the Fly 7.jpgc34-Belgian Blues Express 3.jpgc34-Sugar Boy 4.jpgc35-Rootbag 1.jpgc36-Homesick-Louisiana Men-002.jpgc42-Sugar Boy 22.jpgc48-Homesick-Louisiana Men-004.jpgc53-Sugar Boy 25.jpgc58-Belgian Blues Express 15.jpgc62-Sugar Boy 7.jpgc69-Blues Bones-028.jpgc73-Sugar Boy 19.jpgc81-Spider and the Fly 16.jpgc87-Sugar Boy 11.jpg

This entry was posted in Cultuur, Evenement, Zonder categorie. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>