Pin It

Pima Air and Space Museum

Bijna aan het eind van onze trip doen we Tucson aan met als enige doel de enorme vliegtuigopslagplaats te bekijken. Iets wat we ons al ver voor aanvang van de trip hadden voorgenomen. Natuurlijk is Tucson zelf ook best de moeite waard, maar wij hebben niet heel veel op met grote en drukke steden. Daarbij ontbrak het ons aan tijd om meer rond te kijken.

Het bestaat uit een groot, niet gesubsidieerd museum, met daarbij in de onmiddellijke omgeving de zg. ‘Boneyard’. De Boneyard kan je alleen maar op met een bus en die mag je ook niet verlaten. Al rijdend heb ik daar dan ook geprobeerd te fotograferen, dus vergeef me de onscherpte. Overigens is het ontmantelen van vliegend materieel en het verkopen ervan big en booming business geworden. Nog niet zo lang geleden heeft ook Nederland op deze plaats onderdelen voor de Hercules aangekocht.

Van jongs af aan ben ik altijd al gefascineerd geweest van alles wat vloog. Het was voor mij dan ook een bijzondere ervaring om al dat materieel te zien, wat ik eigenlijk alleen maar vanuit boeken en films had gezien. Er staat ook nog veel spul vanuit de tijd van de Vietnamoorlog en dat geeft er nog iets extra’s aan mee. Hoe indrukwekkend het ook allemaal is, je vergeet daarbij weleens dat het hierbij in feite om moordmachines gaat.

Hieronder het beeldverslag:

Allereerst een foto van bovenaf om een indruk te krijgen van slechts een klein deel ervan (onder de foto gaat het weer verder):

 

The Boneyard vanuit de bus…:

 

 

US trip-009-603.jpgUS trip-014-5.jpgUS trip-018-5.jpgUS trip-024-4.jpgUS trip-027-7.jpg

 

Het Pima Air and Space Museum:

Een paar vliegtuigen wil ik er even uitlichten, omdat ik denk dat ze iets meer aandacht verdienen vanwege de historie of omdat ze een speciale rol vervuld hebben. Zo hebben we daar de Lockheed SR-71 Blackbird, een spionagevliegtuig wat er zeer futuristisch uitziet en inmiddels, vanwege de hoge kosten, niet meer operationeel is. In zijn tijd zijn alle hoogte- en snelheidsrecords met dit vliegtuig gebroken. Ik had helaas iets te weinig mogelijkheden om hem/haar goed in  beeld te krijgen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Air Force Two van (toen) vice-president Al Gore:

Het voormalige vliegtuig van ex vice-president Al Gore

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Air Force One van President Kennedy:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het vliegtuig waarmee gewichtsloosheid nagebootst werd t.b.v. trainingen voor toekomstige astronauten. Het is ook gebruikt voor de film Apollo 13 met Tom Hanks. Om begrijpelijke redenen had het vliegtuig de bijnaam ‘Vomit Comet’.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En de rest van het museum:

 

 

US trip-036.jpgUS trip-041-3.jpgUS trip-042-2.jpgUS trip-044-2.jpgUS trip-045-3.jpgUS trip-051.jpgUS trip-056-3.jpgUS trip-059-2.jpgUS trip-060-2.jpgUS trip-064-5.jpgUS trip-068-2.jpgUS trip-070-2.jpgUS trip-073-2.jpgUS trip-076-4.jpgUS trip-077-3.jpgUS trip-080-2.jpgUS trip-081-2.jpgUS trip-084.jpgUS trip-091.jpgUS trip-092-2.jpgUS trip-093.jpg

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>